onsdag den 30. oktober 2013

Mere hjem...

Gennem de sidste 10 år er der skabt et enormt stort fokus på indretning og iscenesættelse af vores hjem. Og vi skal søreme løbe stærkt hvis vi skal leve op til den standard vi bliver præsenteret for. I farten strander vi let med forskellige impulskøb, som hober sig op i skuffer og skabe i tilfælde af at vi skulle få brug for det. For vi skulle jo nødigt komme til at mangle noget.

Vi vil nemlig alle sammen gerne have mere af det hele; tid, penge, overskud, succes, friværdi osv. Fordi det giver os frihed, og muligheden for at købe og (for)bruge lige hvad vi har lyst til. Det mønster afspejles i vores overfyldte boliger. Vi har langt mere end vi har brug for – og derfor er der risiko for at vi mister overblikket. Det er ikke kun møbler der fylder, men alle former for tilbehør, køkkengrej, tøj og elektriske apparater – for ikke at tale om alt vores grej til haven.


Det er sikkert købt i en god mening - med en tro på at skulle bruge det - men en stor del havner i skabet, under sengen, på loftet, i kælderen eller i skuret. Og der bliver det! Så er det i det mindste vores eget rod - og vores eget problem. Det er ok - eller?

Et nedslående billede tegner sig desværre med hensyn til yderligere opmagasinering af vores overflødige habengut. Som med mange andre nye strømninger, kan vi se at tendenserne fra USA og England stille og roligt sniger sig ind hos os også: Self storage eller privat opmagasinering. Ekstra plads til personlig opbevaring – udformet som gigantiske betonhuse placeret rundt omkring i landet. Ikke ligefrem arkitektoniske perler. Men ideen er jo smart nok, for så har vi plads til at købe endnu mere. Det er en branche i enorm vækst. Fordi det er let, bekvemt og forholdsvist billigt. På den måde behøver vi heller ikke at tage stilling til hvad vi skal skille sig af med – lige nu.

Men i mine øjne, er det helt ude af kurs, og ikke løsningen på problemet med hensyn til overforbrug. Jeg mener at problemet bør løses på egen matrikel - der er ingen grund til at sprede sit personlige rod til andre adresser.

Efter min opfattelse er det en bedre ide at spare de månedlige udgifter og i stedet bruge ressourcerne på at overveje hvordan vi kan få mere ud af vores hjem. F.eks. ved at få sorteret, ryddet ud og frisket op i stor stil. Resultatet er mere plads, mere energi og bedre overblik.   

Dette er fra en klumme jeg skrev for et par måneder siden


søndag den 27. oktober 2013

Tangoens rum

Efter en sen nats tango på høje stiletter i Kbh, var det skønt i formiddags at hoppe i et par vandresko, og gå en lang blæsende tur ved vandet. Og slutte af med en stærk, varm og hjemmelavet karrysuppe foran fjernsynet. I går aftes var der stor milonga (tango-bal) i København, hvor vi fejrede 100 års jubilæum for argentinsk tango i Dk - med det Italiensk/argentinske tango-orkester Tango Tinto.


 Tangoen blev første gang i 1913 præsenteret på Paladshotellet i Kbh, og i går foregik det med fuldt hus i den smukt restaurerede Kedelhal på Frederiksberg. Det er ca. 20 år siden den intense dans blev vækket til live igen - og har nu ramt store dele af verden, til stor stor glæde for alle os der er ramt af den forførende dans. Alene i Danmark findes der 12 tangoforeninger. Jeg vil lige slå fast, at det har intet at gøre med den showtango vi kender fra tv og konkurrencer. Se et fint eksempel på argentinsk tango her - og bemærk musikken.
For mig er tangoen som et magisk rum jeg træder ind - og sådan er vi rigtig mange der har det. Det er en intens og smuk måde at kommunikere og bevæge sig på sammen - hvor mænd er mænd og kvinder er kvinder. Det er 100 % improvisation og nærvær. Det er elegant og meditativt - og så er det en stærkt vanedannende passion. For slet ikke at tale om kjolerne og skoene. Herunder er lidt stemningsbilleder fra en milonga, og vil du vide mere om tango i Dk kan du se her. Klik på tegningen


fredag den 25. oktober 2013

You got what you need

Måske er det en provokerende udtalelse, men jeg oplever faktisk i mange tilfælde, at det er sandt. I  hvert fald når det kommer til fysiske og håndgribelige ting som; tøj, tilbehør og møbler. At det også gælder de mere uhåndgribelige emner som; tid, viden/indsigt, ideer og relationer, er ikke noget jeg kommer ind på her - selvom jeg tror at der gælder de samme regler.
 
Min erfaring siger mig, at når du først er blevet opmærksom på hvad det er du mangler eller har brug for, vil du opleve at hvis du virkelig åbner øjnene og sindet, vil du se at du allerede har det.
 
Utallige gange har jeg  hjulpet kunder med indretninger i deres hjem, og oplevet netop dette. Ting som har værdi for dig, bliver tit gemt steder, hvor de ikke kan gå i stykker eller blive slidt. Det bliver sat i bagest i skabet, pulterrummet, skuret, loftet eller kælderen. Ude af øje ude af sind. Samtidig står du og mangler et lille møbel til f.eks. entreen et spejl, et smukt fad, en te-potte, et sofabord eller en lampe til vaskerummet.
 
Før du drøner ud og køber nyt, så tjek lige dit lager. Og husk at være åben for at tænke i nye og kreative baner. Den lille Ikea kommode på loftet, kan sagtens fikses op med maling, tapet og nye greb - og blive til det møbel du manglede til entreen. Den gamle fine glaslampe du har arvet, kan uden problemer bruges i vaskerummet - og give det et tiltrængt løft. Det samme gælder det ægte tæppe, som står rullet sammen og gemt i kælderen. Så bliver det pludselig en anden oplevelse at vaske tøj.
 
Der så mange eksempler - og det gir så meget mening - at matche det man mangler, med det der bare fylder op. Hvem har sagt at indretning skal være så forudsigelig? Her et eksempel fra Ikeahackers. Et kedeligt rullebord, som er pimpet - og dermed ændrer udtryk. Ved siden af et eksempel på et trist metalskab, som er fikset op til ukendelighed - og har fået plads i pigeværelset.
 
 
Det er en af grundene til at jeg gerne vil rundt og se hele boligen, når jeg skal hjælpe med indretninger. Så jeg kan få en fornemmelse af hvilke ting, der findes, og om de evt. kan fungere bedre i en anden sammenhæng i et andet rum. Nogle gange kan tingene komme i spil og vækkes til live på en måde, som ikke ligger lige for. Tit fordi man er vant til at se sine ting på en bestemt måde og i en bestemt sammenhæng. Men ved at tage de kreative briller på kan du skabe nye oplevelser i dit hjem.
 
Så i stedet for at de fine gamle porcelæns-fade og skåle står i skabet og samler støv, så brug det i hverdagen - og nyd at du har så smukke ting. Det samme gælder dit tøj, og så har du ikke længere samme behov for at shoppe nye ting. Det er altid tilladt at drømme og ønske sig, men husk på at der er forskel på nice to have og need to have.

Som Rollingstones har sagt: You can't always get what you want - But if you try sometimes you just might find - You got what you need 

tirsdag den 22. oktober 2013

Naturens kunst



Jeg er nødt til at vise jer disse smukke mandalas jeg har fundet på svenske hjemmesider. De kaldes höst mandalas, og leder tankerne hen på et kalejdoskop og drømme. På indisk betyder mandala en cirkel med et centrum, en kreds med mange kanter, en organiseret struktur og et symmetrisk mønster.

Så simpelt og ukompliceret kan man skabe kunst af naturens egne materialer. Jeg er fascineret af deres lethed og poetiske udtryk. Måske skulle man prøve selv. Det kræver ikke ret meget - hverken materialer eller tid - kun fantasi, og lysten til at være kreativ . 

Lige nu er det meget oppe i tiden at kreere disse höstmandalas - specielt i Sverige hvor jeg har fundet alle disse billeder. Men derfor kan vi jo godt lade os inspirere her i Danmark.

Se mere på Sköna hem

mandag den 21. oktober 2013

Reol eller skulptur

Bogreolen som vi kender den, er måske en uddøende race. Netop derfor er der mange designere der forsøger at tænke i nye retninger - og som giver bud på forskellige og alternative udformninger. Herunder vises nogle eksempler på bogreoler i nye klæder. De skal gerne være i stand til at rumme flere funktioner, eller være et skulpturelt element. Nogle ideer er mere originale end andre, se selv.     
Bookworm by Atelier 010
Trendhunter
 
Se flere ideer på Creative bookshelfs
Spørgsmålet er, om vi fremover overhovedet får brug for bog-reoler - eller om al læsning kommer til at foregå via tablets. Selv læser jeg alle mine bøger på den gammeldags måde - men låner langt de fleste på biblioteket. På den anden side mener jeg at der bør være bøger i et hjem - og gerne fremme, til inspiration. 

Min egen bogsamling er sorteret og gennemgået et utal af gange, og mange bøger er solgt på loppemarkeder eller givet væk. Den lille samling jeg har tilbage udgør omkring 3-4 hylder, og er bøger som jeg vender tilbage til med års mellemrum. Det kan også være bøger som har gjort et indtryk på mig, lært mig noget - eller hjulpet mig i en eller anden sammenhæng. Der er ikke en eneste krimi iblandt.
    
Med herreværelsets ny-fortolkning i flere og flere boliger, bliver ideen om et hjemme bibliotek - kombineret med fordybelse og tilbagetrækning - måske bevaret. Men om det i virkeligheden betyder, at der kommer flere bøger på reolen må tiden vise. 

lørdag den 19. oktober 2013

Jordisk indretning

Dette indlæg vil måske synes lidt bizart for nogle, men indretning og udformning af udearealer er i mine øjne mindst lige så interessant som indendørs. Haver, parker, urban gardening, torve, pladser og alle offentlige udearealer er alle planlagt og indrettet på et eller andet tidspunkt. Jeg vil vove at bevæge mig ind på en anden slags udeareal, som mange af os besøger jævnligt - nemlig kirkegårde.
Siden min lillesøsters alt for tidlige død for ca. tre år siden, kommer jeg (og de andre pårørende) ofte på kirkegården for at mindes, men også fordi jeg på en eller anden underlig måde holder af at være der. 

Området, som er en urnelund - er udformet så smukt og gennemtænkt; som en lille park med små oaser og bænke. Der er skabt en form for opblødning i forhold til den traditionelle måde at tænke gravsteder på, som giver en speciel slags fællesskab. Lunden består af forskellige størrelser cirkler, som er opdelt i lagkagestykker med hver sit gravsted - med et træ i midten.



Jeg tror at det har en stor betydning for de efterladte, at man har et sted, hvor der er ro, siddepladser og ikke så stramt og formelt. Selvom besøget altid vil være forbundet med sorg, er stedet med til at gøre oplevelsen mindre tung. Der er gjort en dyd ud af en nødvendighed. og selv om vores kære er opfaret til himlen - er deres sidste jordiske indretning gjort med stor omtanke. Det synes jeg er smukt.

fredag den 18. oktober 2013

Collager på spring



Så er det blevet tid til at vise nogle flere af mine tidlige collager. Der er sket meget på det år - og som altid når man arbejder med sin intuitive kreativitet, er det processen der er det vigtigste. Fortolkningen afhænger af øjnene der ser. Se mere her


                                "Det er i faldet, du får dine vinger"

torsdag den 17. oktober 2013

Parcelhus eller ej


Denne artikel så jeg i Dagbladet Sjællandske i foråret - og jeg synes lige jeg vil vise et udsnit af den. Det er fra en ph.d.-afhandling som bl.a. handler om de mange fordomme vi har om parcelhus kvartererne - skrevet af kulturforsker Mette Mechlenborg. Den hedder "Rundt om Webergrillen", og jeg er sikker på at mange kan genkende sig selv på godt og ondt. Hvem husker ikke tv-serienLærkevej? Læs selv med:
 "Vi drømmer om parcelhus.
 Der er mange fordomme om folk der bor i parcelhus: De er både kedelige og har solgt deres sjæl. Alligevel drømmer de fleste af os om at eje et parcelhus. Manden bliver kastreret og konen går kun op i, om boddækningen passer til farverne på gardinerne. Sådan lyder nogle af de mange fordomme, vi har om folk de bor i parcelhus. Hvorfor drømmer vi så alligevel om at bo sådan et sted?
Fremtidsforsker Jesper Bo Jensen

Vi drømmer alle om at flytte ud til vores egen grønne plet. Et fristed, hvor vi selv bestemmer, og hvor chefen ikke har noget at skulle have sagt. Et sted hvor vi kan leve det gode liv og selv sætte præg på tingene. 

Alligevel er der stadig mange, der elsker at afsky parcelhuset. Måske mest fordi de tror, at når man flyter derud, så er det slut med at være vild, urban og kreativ. Men for rigtig mange er det det helt rigtige liv med ejerskab, børn og familie. Derfor gør vi det alligevel. To ud af tre danskere foretrækker et hus med egen have fremfor en anden boligform. 
Når man flytter ud i parcelhusforstaden, flytter fordommene med, og det kan da for mange føles lidt akavet at fortælle, man bor i parcelhus. De undskylder sig ofte med, at det er for børnenes skyld. Men der er en opblødning på vej i vores fordomme om de klassiske Hr. og Fru. Middelklasse, der bor i parcelhus i en forstad. 
Husene fra 60'erne og 70'erne er nemlig på vej til at blive beboet af de kreative familier, der ofte selv er vokset op i parcelhuskvartererne - og som ser fordelene ved husene og områderne igen. Pladsen, husenes størrelse og muligheder for  Synet på parcelhusene ser ud til at ændre sig i fremtiden. Der er en tendens til, at boligformen dukker op i kunst, film, tv og litteratur - også for noget positivt.  
Lærkevej
I øvrigt er jeg selv vokset op i et parcelhuskvarter i et område med gamle huse også, og kan sagtens se fordelene for børnfamiliernes ønsker om plads og frihed. Hvis jeg skulle bo sådan et sted igen, skulle der tænkes helt nye former for fællesskab og åbenhed ind i miljøet. 

Til gengæld er det altid en sjov udfordring at indrette og nytænke parcelhuse. Og med den enorme retrobølge vi er omgivet af i dag, har husene og livsstilen givet os en lidt anderledes og positiv vinkel på den tids stil og kvaliteter.
Parcelhusets om- og tilbygninger
 Skrevet af Arkitekt Jens Erik Gram - Bolius
Farvel Parcel - fra typehus til drømmebolig 
Skrevet af Marianne Sommer og Trine Baadsgaard - Bolius
Disse bøger indeholder eksempler på hvordan parcelhuset kan fornyes, tilpasses og ombygges. Der er rigtig mange spændende ideer og kreative forslag, og man kan jo altid diskutere om alle er lige vellykkede, og om det er gjort med respekt for parcelhusets originale kvaliteter. Der er ca. 1.1 million parcelhuse i Danmark, så det er vel en form for kulturarv. 

En stor del af dem står foran at skulle fornyes, og der er god grund til at skrive bøger om emnet, da mange ejere nok får brug for at finde vejledning og inspiration til projektet. Se evt. mere her om bevaring og fornyelse af parcelhuset.  

tirsdag den 15. oktober 2013

Farverig unika

Jeg blir så glad hver gang jeg får nyhedsmail fra Kira-Cph. For det første er det nogle ualmindelig smukke varer butikken handler med, og for det andet er der et stort udvalg af unika varer i uld, bomuld og flet mm, i meget karakteristiske og stærke farver. Løbere, duge, tæpper, sengetæpper, puder, foutas og plaider. 

Alle varerne er håndvævede i de skønneste mønstre og sammensætninger. Mange af varerne har flere anvendelses-muligheder - hvilket jeg er stor tilhænger af . Og selvom butikken er forholdsvis lille, er det en oplevelse i sig selv at besøge butikken. Et sandt farveboost -  og nærmest umuligt at komme ud af butikken uden at ha købt et stykke livsbekræftende unika.
kira-cph.com facade Lille Strandstræde 7
Butikken udefra
Inde i butikken
Kira-Cph.com er en lille koncept-butik og web-shop med UNIKA DESIGN og KUNST som omdrejningspunkt. Kvinden bag er arkitekt og billedkunstner Kira Wickstrøm Polack, som står for butikkens unika-design & billedkunst sammen med forskellige gæste-kunstnere og designere. Butikkens varer er et mix af eget design og udvalgte sager fundet på rejser til bla. Nordafrika, Indien, Nepal og Polen. Følg Kiras blog her.

mandag den 14. oktober 2013

Hjem ude

Forleden dag læste jeg en interessant artikel, om hvordan de nye slags anti-hoteller er blevet et eftertragtet alternativ til de ensformige og upersonlige hoteller vi alle kender. Det ligger i tiden, at vi ønsker mere autencitet og mindre iscenesættelse - også når vi overnatter væk hjemmefra.

Faktisk er vi blevet så træt af kønsløse hoteller, at vi mere og mere ønsker at overnatte hos private - hvilket du kan læse mere om i denne artiklel fra Berlingske MS - Hjemme bedst. Tjek også Airbnb - som tilbyder private overnatninger i hele verden.
                                   
                                                                         
Hotellet som artiklen handler om hedder Ett Hem og det ligger i Stockholm. Som navnet antyder, er det et ønske om at skabe et hjem uden for hjemmet. Så man som rejsende, føler sig mere hjemme - på alle måder. Indretningen bærer præg af en uformel og afdæmpet atmosfære. 

Smukt indrettet i en gennemført og underspillet klassisk nordisk stil i en gammel stor villa. Ifølge billederne og artiklen er stemningen derefter. Mon ikke man skulle prøve det næste gang man kommer forbi Stockholm.

fredag den 11. oktober 2013

Ren poesi

For ca. 6 år siden faldt jeg for disse poetiske billeder i ALT for damerne. Jeg klippede dem ud, og lagde dem ned i skuffen til alle de andre smukke billeder jeg gemmer, fordi de rør noget i mig. Heldigvis - fordi i dag bruger mange af billederne til bl.a. at lave collager. Og nu viser jeg nogle af billederne her -100% genbrug.
Disse billeder var (og er) så stemningsfulde, lette og feminine. De rummer også noget eventyrligt og meditativt. Og det holder i dén grad i dag. De er så cute og er et sjovt mix af Agnes Obel, let retro, sød nostalgi og mormorhygge.

Jeg synes lige, at I skal have lov at nyde dem - nu hvor det meste af landet går på efterårsferie. Læg mærke til de kreative og meget simple dekorationer, skabt af krystaller, en bagerist, små spejle, metalforme og kopper. Kreativt og originalt - og så er det genbrug.
  
Fotograf Pia Tryde - styling Helene Schjerbeck & Simone Bendix 

torsdag den 10. oktober 2013

Entre med citat

Tit er det meget tilfældigt hvordan tilbehøret bliver placeret hjemme hos mig. Og dog.. Der bliver altid flyttet rundt, og nogle gange får tingene lov at stå, fordi det virker harmonisk. Rammen med citatet, skulle egentlig have været et andet sted, men blev her i entreen - og minder mig hele tiden om at glæde mig over hverdagen. 

Jeg er egentlig ikke den sort/hvide type, men synes alligevel, at den her lille simple opstilling i entreen passer mig fint - lige nu..


onsdag den 9. oktober 2013

Geniale grene


Her er en poetisk billed-serie - med efterårsstemning - hvor du kan se hvordan grene i forskellige udgaver kan indgå i smukke og kreative indretninger. Lad dig inspirere - og klik på tilhørende links for at få flere informationer. Se evt. også et af mine tidligere indlæg Wabi Sabi, som er lidt i samme genre.
Scandinavian Surface
Tree branch
Anne Milloux
Live with what you love
Designdelikatessen

tirsdag den 8. oktober 2013

Originale møbler

Stole. borde, skabe, reoler, kommoder og senge - vi er omgivet at dem overalt: Møbler. Lyder det ikke kedeligt og støvet? Jeg kan bedre li' at kalde det inventar, som også dækker alt det andet vi omgiver os med - tilbehør, lamper, billeder mm. Enhver der intresserer sig bare lidt for indretning ved, findes at inventaret findes i uendelige mange udformninger og stilarter. Alt for mange endda - langt mere end vi har brug for.
Så man skulle tro, at vi netop derfor ville vælge at indrette os med inventar som - udover funktion og komfort - også giver os andre oplevelser. Humor, glæde, overraskelser, nostalgi, nysgerrighed, fællesskab, motivation eller eftertænksomhed. Eller at det var smukt, skævt eller personligt. Men alt for ofte vælger vi det sikre - og fordi det er masseproduceret i fjernøsten er det billigt - og så kan vi jo altid skifte det ud igen. Kvaliteten er som regel også derefter. Er det en bæredygtig vej frem? 
Jeg tror på, at vi skal tænke helt anderledes og puste nyt liv i vores eksisterende inventar - turde være kreative. Tænke i nye farver, og textiler - mix og match -  og tænke i  nye og spændende sammenhænge, så der opstår et personligt og originalt udtryk.
Innovation Lab Kbh Universitet
Dornob - east meets west

Der er der langt mellem at jeg ser et møbel, der får mig op af stolen. Men her er et par eksempler på nogle originaler, hvor der er tænkt nye tanker om at sidde, og som dermed skaber en anden oplevelse.
 


Splatter og chill out: David Genin


                             Den Frodige have

mandag den 7. oktober 2013

Bare vægge

Har du nogle bare vægge i dit hjem - eller er de alle fyldt ud på forskellig vis? Vi dekorerer, tapetserer, maler og udsmykker vægge som aldrig før, som om vi er bange for det nøgne tomrum. Jeg opfatter de bare vægge som pauser og åndehuller, og de skal ikke altid fyldes ud - men nydes. F.eks. som tomme blade i kalenderen. Eller mere poetisk - som en hvid tallerken der danner baggrund for en smuk anretning.



En væg er ikke kedelig bare fordi den er bar - men kan være et bevidst fravalg af farver og mønstre. Måske for at understøtte en enkel og ukompliceret indretning. Hvid kan som neutral baggrund være et godt valg, fordi den fremhæver andre elementer i et rum – kunst, møbler og malerier. Det kan farvede vægge også - gjort med omtanke. Der er en hårfin grænse mellem at skabe intense rumlige oplevelser med farver, og på at skabe visuel forurening. Der er stor sandsynlighed for at ideen går tabt, hvis for mange elementer overdøver og overstimulerer hinanden. Og der er nok der vil fange vores opmærksomhed i vores hverdag - både i og uden for hjemmet.

Hvide vægge har mange nuancer og udtrykker forskellige stemninger - alt efter sammenhæng, stil og arkitektur. Fra det funktionalistiske sterile hvide udtryk, over den franske romantiske slidt & hvidt stil, og til den nordiske lette og enkle indretning. Vi har tradition for at indrette os med de typiske nordiske elementer: lys, luft - og enkelhed, inspireret af naturens elementer. Det er bl.a. det som kendetegner den klassiske danske indretnings- og designhistorie, som udspringer af en funktionel tilgang til det at bo. En ægte, usminket og ærlig stil. Vi har som nordboere brug for lys, og ved at vores vægge er hvide får vi trukket så meget dagslys ind som muligt.

Hvis du ikke er til usminkede hvide vægge, og synes at de står trøstesløst og venter på at du klæder dem på, er der en go grund til at tage smøge ærmerne op, og få lidt farver på. Det er en let måde at ændre et rum - farver gør glad - og kan trylle et trist rum om til en positiv oplevelse. Find den balance, som du trives med, men husk at en bar væg her og der gør ingen skade. 

søndag den 6. oktober 2013

Skøn skole

Indretning er mange ting - og ikke kun noget der foregår i boligen. Faktisk har alle steder vi opholder os på et eller andet tidspunkt været genstand for en indretnings-proces. Jeg vil gerne være med til at skabe opmærksomhed om et super interessant koncept i forbindelse med indretning af skoler SKØN SKOLE. De yder hjælp til skoleelever, så de selv kan designe, planlægge og forskønne deres klasseværelser og fællesrum. Du kan se brochuren her om Gratis hjælp til selvhjælp. Skøn skole er en non-profit forening, som får støtte fra forskellige erhvervspartnere og fonde.

Jeg har selv mange års erfaring med indretning af skoler: folkeskoler, gymnasier, efterskoler, handelsskoler og andre uddannelses-institutioner. Det er spændende og givende, at være med til at skabe miljøer for indlæring, leg og fordybelse til eleverne. En sjov udfordring, hvor jeg kan være med til at give eleverne de bedste betingelser for deres indlæring og udvikling af sociale kompetencer.

Samtidig skal vi som indrettere være gode til at samarbejde med ledelsen og efterleve de pædagogiske retningslinier skolen har vedtaget. Når alt kommer til alt drejer det sig om at eleverne (og lærerne) fortjener de bedste fysiske rammer, hvor de kan føle sig godt tilpas - og som motiverer og inspirerer dem til at yde deres bedste i en travl hverdag.
                                           

fredag den 4. oktober 2013

Indretning med skrald


I morgen d. 5. oktober kl. 20 skal jeg se DR2 Tema Lørdag - DR2 ta'r skraldet.

Det er en temaaften omkring vores al for voksende affaldsmængde, og om hvordan vi kan mindske det. Genanvendelse og recycling er en af måderne, og Gitte fra Lacarriere er med i programmet - så det bliver uden tvivl inspirerende og kreativt. Kig forbi her og læs meget mere.

Jeg er rigtig glad for at temaet kommer på dagsordenen (i bedste sendetid), og kan kun anbefale at du også ser programmet, hvis emnet interesserer dig. Det sætter fokus på bæredygtigt design, og viser ideer og muligheder for genanvendelse af affald. Vi vil uden tvivl blive gjort opmærksom på problematikken med mængden af affald - og forhåbentlig blive motiveret til at forbruge med omtanke og kreativitet. 
 
 

Her er et fad af skrot og en lampe af bøjler, fundet hos Ide og design, som også forklarer følgende:

Recycling er en proces hvor man skaber nye brugbare produkter af affald for at forebygge spild og for at mindske forurening.
Downcycling handler om at omforme affaldsmaterialer eller ubrugelige produkter til nye materialer eller produkter af ringere kvalitet og reduceret funktionalitet.
Upcycling handler om at give gamle materialer eller produkter en merværdi af bedre kvalitet og øget funktionalitet.