onsdag den 25. marts 2015

Drømmebolig

Luksusvilla ved vandet, stråtækt land-idyl, lejlighed midt i storbyens puls eller socialt samvær i et bofællesskab. Eller hvad med en øde bjerghytte, en husbåd eller en ombygget gammel ruin i Italien. Drømmeboliger findes i utallige udgaver - og formes af hvem vi er, og hvilket liv vi gerne vil leve. 

Den gode nyhed er, at din drømmebolig ikke nødvendigvis behøver at være en uopnåelig drøm. Langt hen ad vejen kan du skabe din egen drømmebolig i din nuværende bolig - her og nu. Måske skal definitionen bare ændres, så i stedet for at drømme om en helt anden bolig, så inviter drømmene ind i dit hjem.
Drømme er som bekendt ikke virkelighed, men de er med til at holde os igang. Det er det brændstof der får os til at tro på, at tingene kan ændre sig til noget endnu bedre og smukkere. Det er også en illusion, som får os væk fra der vi er lige nu. Men hvad nu hvis vi kan ændre vores hjem til et sted hvor drømmene lever i harmoni med virkeligheden. Så kan vi blive hvor vi er - og  give os selv de bedste rammer for et godt liv. 

Det udelukker ikke at drømmene måske engang går i opfyldelse. 

Har du tænkt over hvordan din drøm af en bolig ser ud? Altså sådan helt konkret. Findes den kun i en anden tid og et andet sted, og er du sikker på at den overhovedet ville gøre dit liv bedre?Eller er den indenfor rækkevidde? Måske er din bolig allerede din drømmebolig. Kun ved at kende din drømmebolig - og dermed også dit drømmeliv - kan du nærme dig dine drømme.

Indret med stemninger

Du kan selv danne rum for dine drømme, ved at skabe rumlige oplevelser der udtrykker dem - så er du allerede et skridt nærmere. Omgiv dig med dine drømme, og integrer dem i dit hjem: Sæt en stor væg-billede af en palmestrand på soveværelset - en New York skyline i stuen - og tapet som på svensk herregård i køkkenet. Fyld stuen med planter, hvis du drømmer om at have et orangeri, eller indret det ekstra værelse til et ekslusivt herreværelse eller yogarum. Tænk i unikke løsninger med farver, lys, lyde, dufte og møbler som ikke ses alle andre steder, men som udtrykker lige præcis dine drømme. Vær original og modig, du kan altid ændre på det, hvis dine drømme ændrer sig.

Gør din bolig til din drømme bolig - lige nu. Og kom nærmere din drømmebolig. I stedet for at gå og vente på noget som måske aldrig bliver til virkelighed, så tag det ind i dit liv og hjem med det samme. Lad det ikke være abstrakt, men skab det og gør det konkret. Og drøm endelig videre.

Selvom din bolig er uinspirerende og ydmyg kan du sagtens skabe gode stemninger med personlige indretninger. Farver på væggene, masser af puder i sofaen og ordentlig belysning kan ændre et trist rum til et hyggeligt rum. Udnyt det du har - og tilføj med lidt sjovt fra genbrugsbutik.

Min klumme fra Køge Onsdag denne uge.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar